Pirminiais duomenimis, gruodžio 8 d., apie 9 val. 20 min., Vilkaviškyje, Maironio g., Kybartų URC (užsieniečių registracijos centras) patalpose, vyras (gim. 2003 m.) pasipriešino ir sužalojo tarnybos metu uniformuotus VSAT Kybartų URC specialistus (gim. 1978 m.) ir (gim. 1989 m.).

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad 19-metis Nigerijos pilietis turėjo būti perkeltas į kitas patalpas.

„Kai pasieniečiai jam tai pasakė, jis pradėjo priešintis, šaukti, spardėsi. Drabužio kišenėje jis laikė savadarbį peilį. Jis puolė pareigūnus peiliu, ėmė juo švaistytis. Teko panaudoti jėgą – panaudoti elektrošoko prietaisą ir surakinti antrankiais. Atimant peilį, pareigūnai patyrė nedidelius sužalojimus – abiem sužaloti pirštai, delnas“, – BNS sakė G. Mišutis.

Pareigūnams ligoninėje buvo suteikta pagalba, jie tarnybą tęsė toliau.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasak G. Mišučio, Nigerijos piliečio prašymas dėl prieglobsčio suteikimo kartą buvo atmestas. Gavęs teisę laisvai judėti, vyras buvo sulaikytas prie Lenkijos sienos, paskui grąžintas į Lietuvą. Dabar jis tokios teisės neturi.

Šiuo metu Kybartų URC gyvena 78 užsieniečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją