Policija pranešė, kad antradienį, apie 17 val. 30 min., Vilniuje, Tūkstantmečio g., buvo sustabdytas šaligatviu važiavęs „Bolt“ įmonės „Toyota Prius“ automobilis, kurį vairavo vyras (gim. 1972 m., Lietuvos pilietis). Pasirodo vairuotojas stengėsi apvažiuoti po eismo įvykio susidariusią spūstį.

Uniformuota Vilniaus apskr. VPK pareigūnė nuėjo vyriškiui įteikti surašytą ANK protokolą už padarytą pažeidimą. Priėjus pareigūnei asmuo tapo agresyvus, iš rankų išplėšė protokolą, trenkė kumščiu policininkei į krūtinę ir automobiliu pasišalino iš įvykio vietos.

Taranavo du policijos automobilius

Pareigūnai su nežymėtu Vilniaus apskr. VPK priklausančiu tarnybiniu automobiliu „Renault Megane“ nedelsiant iš priekio užkirto kelią besišalinančiam „Toyota Prius“ ir vyrą vėl sustabdė. Pasirodo, kad „Bolt“ vairuotojas dėl to tapo dar agresyvesnis: jis su automobiliu taranavo nežymėtą policijos automobilį ir jį pagadino. Tuo metu į pagalbą atvyko dar vienas policijos ekipažas.

Pareigūnai nedelsiant ėmėsi veiksmų vairuotoją išlaipinti iš transporto priemonės, tačiau šis neklausė teisėtų reikalavimų, priešinosi ir vengė būti sulaikytas.

Su „Renault Megane“ dirbę pareigūnai vyrą bandė išlaipinti pro vairuotojo pusės dureles, tuo tarpu į pagalbą atvykęs pareigūnas įsėdo į priekinę keleivio vietą padėti kolegoms vyrą išstumti iš transporto priemonės.

Tuo metu iš galo privažiavo dar vienas pareigūnų ekipažas – Specialiosios parengties skyriaus policininkai.

Tada transporto priemonėje trims pareigūnams besipriešinęs „Bolt“ vairuotojas staiga pradėjo važiuoti atbulomis ir rėžėsi į gale stovėjusį Vilniaus apskr. VPK tarnybinį automobilį „VW Transporter“.

Pareigūnus vilko asfaltu

Pirminiais duomenimis, agresyvus „Bolt“ vairuotojas, rėždamasis į dar vieną policijos ekipažą, sužalojo tris jį bandžiusius sulaikyti pareigūnus: pavažiuodamas atbulomis jis nubloškė ir asfaltu vilko du prie vairuotojo durelių buvusius pareigūnus (patyrė kojų sužalojimus) bei sužalojo „Bolt“ viduje buvusį pareigūną.

Specialiosios parengties pareigūnai nedelsiant sulaikė jų kolegas sužalojusį „Toyota Prius“ vairuotoją, jis uždarytas į areštinę.

Vilniaus apskr. VPK pareigūnė ir du Vilniaus apskr. VPK pareigūnai po medikų apžiūros gydomi ambulatoriškai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. (pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Pavežėjas taip pat kreipėsi į policiją. Jis skundėsi, kad ties Tunelio gatve sustabdę policijos pareigūnai nepagrįstai naudojo prieš jį smurtą ir elektros šoką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)