39 metų Artūras Kurpis stojo prieš Londono centrinį baudžiamąjį teismą ir buvo nuteistas dėl 24 metų Pauliaus Karaliaus nužudymo bei puolamojo ginklo turėjimą. Bausmę teismas skirs gruodžio 9 d.

„A. Kurpis yra anksčiau smurtavęs ir įvykdęs daugybę išpuolių, yra atlikęs bausmę kalėjime už peiliu padarytą nusikaltimą“, – sakė specialiosios nusikaltimų valdybos vyriausiasis inspektorius Neilas Džonas. „Jo auka buvo nepriekaištingos reputacijos žmogus, kuris tiesiog leido penktadienio vakarą su savo mergina.“

„A. Kurpis buvo išgėręs, tačiau jo ketinimai tą vakarą buvo aiškūs. Telefonu jis grasino aukai sužaloti peiliu, atėjo apsiginklavęs peiliu ir įvykdė kruviną žmogžudystę. A. Kurpis buvo pripažintas kaltu ir esu tikras, kad Londonas taps geresne vieta, kai jis ilgam atsidurs už grotų. Tačiau tai bus tik menka paguoda aukos šeimai ir draugams. Tai dar viena jauna gyvybė, prarasta dėl beprasmiško nusikaltimo peiliu ir ši netektis niekada neapleis nukentėjusiųjų“, – sakė pareigūnas.

Remiantis bylos duomenimis, A. Kurpis – daug kartų teistas, taip pat ir dėl grasinimo peiliu. Už tai buvo įkalintas 18 mėnesių. Taip pat jis yra teistas už užpuolimą, sumušimą, peilio laikymą, policijos pareigūno užpuolimą ir girtavimą bei viešosios tvarkos pažeidimą.

Jis taip pat teistas už nusikaltimus Lietuvoje ir Ispanijoje.

Praėjusių metų lapkričio 5 d. auka su savo mergina nuėjo į restoraną Leitonstone. Jo mergina gyveno toje pačioje gatvėje, kaip ir A. Kurpis. Restorane buvo ir A. Kurpis. Iš pradžių atmosfera buvo linksma, kol apsvaigęs A. Kurpis nepradėjo atiminėti iš dainininko mikrofono ir elgtis negražiai. A. Kurpiui liepta išeiti, o tai jį supykdė.

Po kurio laiko restorane buvęs vienas iš lankytojų sulaukė A. Kurpio skambučio. Telefone buvo įjungtas garsiakalbis. Liudytojai teigia girdėję, kaip A. Kurpis grasino aukai sužaloti peiliu.

Auka ir trys jo draugai, išėję iš draugės namų, lauke susidūrė su A. Kurpiu. Šis turėjo peilį ir smogė vyrui į krūtinę. Nukentėjusysis buvo skubiai nugabentas į ligoninę, jam atlikta širdies operacija, bet po šešių valandų vyras mirė. Skrodimas vėliau parodė, kad peiliu buvo pataikyta į širdį.

Aukos draugai susigrūmė su užpuoliku ir atėmė virtuvinį peilį. Tada šis grįžo į savo butą, paskambino į policiją ir pranešė, esą buvo užpultas. Pareigūnai, įtarę, kad skambutis gali būti susijęs su kito lietuvio sužalojimu, atsekė kraujo pėdsakais ir įsiveržė į A. Kurpio butą.

Įtariamasis buvo labai girtas, įžeidinėjo pareigūnus ir smurtavo prieš juos. Jis buvo sulaikytas ir perspėtas. Jo namuose buvo rasta peilių, panašių į tą, kuriuo buvo mirtinai sužalotas lietuvis.

Po apklausos A. Kurpis buvo paleistas už užstatą ir apsistojo viešbutyje, nes jo namuose vis dar buvo atliekama ekspertizė.

Kai pareigūnai nuvyko į viešbutį suimti įtariamojo, paaiškėjo, kad šis išvyko prieš 24 valandas. Galiausiai jis buvo surastas ir suimtas bei apkaltintas žmogžudyste.