Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad šeštadienį apie 11 val. buvo gautas pranešimas, jog Alytuje, Žuvinto g., daugiabutyje kilo gaisras. Gelbėtojai buvo informuoti, kad viduje gali būti vaikų.

„Įėję į vidų ugniagesiai rado beveik sudegusią plastikinę eglutę. Du mažamečius vaikus prižiūrėjusi nepilnametė mergaitė kartu su jais buvo išėjusi į kitą kambarį. Butas skendėjo dūmuose. Vaikus iškėlėme per balkoną. Jiems prireikė medikų pagalbos, nes mažyliai buvo prisikvėpavę dūmų“, – pasakoja šį gaisrą gesinusios pamainos vadas Modestas Kazlauskas.

Tėvai buvo išvykę į parduotuvę. Bute dūmų detektoriaus nebuvo.

Vyksta gaisro tyrimas. Pasak M. Kazlausko, viena iš priežasčių, dėl kurios galėjo įsiplieksti toks gaisras – trumpas elektros jungimasis, kurį sukėlė... triušis. Pasak su vaikais buvusios mergaitės, pastarasis labai mėgo tupėti po eglute. Beje, triušiai itin mėgsta graužti laidus.

M. Kazlauskas pataria, išeinant iš kambario ar paliekant namus, visada reikia išjungti girliandas. Tai padės išvengti gaisro. Ir, žinoma, būtinai įsirengti dūmų detektorių, kuris garsiniu signalu informuotų apie gresiantį pavojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją