Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Prokuratūra praneša, kad 2 kaltinamieji daugiau nei 5 kilogramus kanapių supakavo į kibirus ir perdavė pervežimų bendrovei. Jos darbuotojai nieko neįtarė apie daromą nusikaltimą. Tokiu būdu kibirai su kanapėmis per Prancūziją, Belgiją, Olandiją, Vokietiją ir Lenkiją atvežti į Lietuvą.

Kai kaltinamasis D. G. atvyko atsiimti šias narkotines medžiagas ir norėjo perduoti jas kitam kaltinamajam D. K., buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Atliekant namuose kratą, jis pats pareigūnams atidavė nedidelį kiekį kanapių.

D. K. kaltinamas ir dėl kito epizodo – įtariama, kad jis trečiajam kaltinamajam A. V. pardavė daugiau nei 15 gramų kanapių. Šis dalį kvaišalų paliko namuose, o kitą dalį – garaže. Tiek namuose, tiek garaže slėptas kanapes per kratas rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Dviem kaltinamiesiems – A. V. bei D. K. pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Trečiajam – D. G. pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Didžiausia numatoma bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonerių metų. Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją