VSAT informavo, kad naktį iš antradienio į trečiadienį Vilniaus oro uoste pasieniečiai tikrino reisu iš Londono atskridusių keleivių asmens dokumentus.

Kontrolės metu VSAT pareigūnai nustatė, kad Jungtinėje Karalystėje gyvenančio 25-erių Lietuvos piliečio paiešką dar 2018-ųjų sausį paskelbė Vilniaus apskrities policija. Vyro ieškota dėl skolų (civilinio ieškinio) vienai įmonei. Be to, paaiškėjo, kad Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmų 2019 m. nuosprendžiu už vagystę (BK 178 str. 2 d.) jam buvo paskirta 8 mėn. laisvės apribojimo bausmė. Tačiau nuteistasis ją nuolat pažeidinėjo, todėl minėto teismo nutartimi bausmė buvo pakeista į 90 parų areštą. Suprantama, šią bausmę jam dabar jau teks atlikti.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos tarnybines patalpas. Apie ieškomojo sulaikymą VSAT pareigūnai pranešė paieškos iniciatoriui ir po valandos perdavė policininkams.

Šiemet pasieniečiai sulaikė per 1 300 asmenų, kurie dėl įvairių priežasčių buvo ieškomi Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją