Klaipėdos teritorinė muitinė praneša, kad pėsčiomis Į Lietuvą atėjęs vyras muitinės pareigūnams teigė turintis 2 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

Patikrinę pareigūnai aptiko įvairiose vietose išslapstytą gerokai didesnę sumą. Suskaičiavus piniginėje, kuprinėje, džinsų ir striukės kišenėse bei lagamine esančios striukės kišenėje rastas eurų bei Rusijos rublių kupiūras, nustatyta, kad vyras nedeklaravo daugiau nei 14 tūkst. 700 eurų.

Muitinės pareigūnai pinigus sulaikė. Bendra jų suma pagal kursą sudaro daugiau nei 16 tūkst. 700 eurų.

Dėl grynųjų pinigų kontrabandos Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Už pinigų kontrabandą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų, gali būti konfiskuoti ir visi gabenti pinigai.

Lietuvos muitinė primena, kad asmenys, iš trečiųjų šalių atvykstantys į Lietuvos Respubliką ir gabenantys ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinės įstaigoje, per kurią atvyksta į Lietuvos Respubliką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją