Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, kad pavakare Vilniuje, Apkasų ir Žygio gatvių sankryžoje, į automobilį „Volkswagen Passat“ atsitrenkė dviratis. Dviratininkas važiavo per pėsčiųjų perėją. Nukentėjo dviračiu važiavęs Angolos pilietis, jis nuvežtas į ligoninę.

Nelaimės vietą vaizdo registratoriumi užfiksavo vilnietis Robertas. Jis sutiko pasidalinti savo medžiaga su Delfi skaitytojais.

Robertas pro sankryžą, kurioje buvo partrenktas dviratininkas, kasdien važiuoja namo ir pastebi, kad po rekonstrukcijos čia tapo labai pavojinga.

Anot liudytojo, ten kur vaizdo medžiagoje matyti greitosios pagalbos automobilis, visada stovi mašinos, laukiančios galimybės išvažiuoti iš kiemo. Sukantiems į Žygio gatvę, jos užstoja dviračių taku važiuojančius dviratininkus.

Roberto teigimu, Apkasų gatvėje automobiliai, užvažiavę ant „gulinčio policininko“, akina visus važiuojančius priešinga kryptimi.

„Sukdamas į dešinę ( į Žygio gatvę – aut.past.), privalau pamatyti, kas važiuoja dviračiu taku iš dešinės ir kas išlįs iš už to stovinčio automobilio kairėje, prieš tai dar apakintas mašinos, važiuojančios per „gulintį policininką“, – dalijasi patirtimi Robertas.

„Toliau Apkasų gatvėje yra kalnas. Leisdamiesi nuo jo dviračiu taku, dviratininkai ir paspirtukininkai sugeba įsibėgėti labai greitai. Su paspirtukais važiuojama 50 km/val. ir daugiau. Paspirtukų šiame rajone dar padaugėjo, kai vasarą „Bolt“ suteikė galimybę čia palikti savo paspirtukus“, – pastebi Robertas.

Netoli yra sankryža su Minties gatve. Ten Roberto akyse taip pat įvyko avarija su paspirtukininku.

Paskelbus avarijos vaizdus feisbuke, kiti komentatoriai dar pridūrė, kad situaciją blogina dviračių taką užstojantys krūmai. Pasak Roberto, pastaruoju metu krūmai ten nunyko.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, Apkasų ir Žygio g. sankryža nuo 2015 m. iki 2018 m. dėl avarijų buvo laikoma „juodąja dėme“. Pastaruoju metu čia stebima eismo įvykių mažėjimo tendencija. 2018 ir 2021 m. čia įvyko tik po vieną įskaitinę avariją. 2018 m. perėjoje partrenkta pėsčioji, o pernai – sužeistas dviratininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją