Pasak Kalėjimų departamento, trečiadienį į tardymo izoliatorių atvykusi šiaulietė paprašė šioje įstaigoje kalinamam jos sugyventiniui perduoti siuntinį, kuriame buvo įvairių maisto produktų, cigarečių ir drabužių.

Viešniai dar nespėjus išeiti, lauktuves tikrinęs prižiūrėtojas atneštos striukės rankovėse, šonuose bei apatinėje dalyje užčiuopė kažką įtartina. Praardęs siūles, pareigūnas aptiko penkis nedidelius paketėlius su baltos spalvos milteliais.

Sugyventiniui kvaišalų atnešusi 36 metų Daiva L. perduota Šiaulių pirmajam policijos komisariatui, kurio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Amfetamino taip ir nesulaukęs šiaulietis 45 metų Arvydas B. teistas devynis kartus. Pastarąjį kartą jis buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti bei dokumento suklastojimo ar panaudojimo.

Šiaulių miesto apylinkės teismas jam skyrė aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nuosprendis dar neįsigaliojo, nes Arvydas B. jį apskundė. Jo apeliacinį skundą Šiaulių apygardos teismas nagrinės balandžio 19 dieną.

Maždaug prieš mėnesį tardymo izoliatoriaus pareigūnai jau buvo radę lygiai taip pat paslėptų kvaišalų. Amfetaminas aptiktas striukės rankovėje.

Nuo šių metų nuteistieji, atliekantys bausmę laisvės atėmimo vietose, prarado teisę gauti pašto bei perduodamus siuntinius. Tačiau vieną kartą per šešis mėnesius jie gali gauti drabužių ir avalynės siuntinį. Šis įstatymo pakeitimas netaikomas suimtiesiems, kurie laikomi tardymo izoliatoriuose ir kuriems apkaltinamasis teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje bausmę atlieka areštu nubausti vyrai, taip pat laikomi asmenys, suimti teismo sprendimu. Šiuo metu įstaigoje yra apie 600 tokių asmenų.