Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad per reidą Utenos rajono Alaušo ežere įkliuvo vyras, gaudantis žuvį iš medinės valties 6 statomais tinklais. Neteisėtai buvo sugautos 3 kuojos.

Už neteisėtai sugautas žuvis pažeidėjui teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.

Tos pačios dienos vakarą kitas aplinkosaugininkų ekipažas per reidą Zarasų rajono Zelionkos ežere aptiko du vyrus, žvejojančius iš plastikinės valties draudžiamais įrankiais – 5 statomaisiais tinklais. Žuvų sugauti jie nespėjo.

Už neteisėtą žvejybą tinklais visiems 3 pažeidėjams gresia baudos iki 300 eurų ir statomųjų tinklų bei valčių konfiskavimas.

Vyras, sulaikytas asmuo Alaušo ežere, už tokią veiklą baudžiamas nebe pirmą kartą.

„Primename, kad aplinkosaugos pareigūnai dirba ir savaitgaliais, todėl sustiprinta žvejybos kontrolė vykdoma nuolat. Ir nors aktyviai kovojame su tinklininkais, labai gaila, kad jiems vis dar sunku suprasti, jog žuvų ištekliai nėra amžini ir jiems atsikurti reikia nemažai laiko. Todėl pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus ar kitus aplinkos apsaugos pažeidimus, raginame gyventojus nebūti abejingais ir kuo skubiau apie tai pranešti telefonu 112“, – sako Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją