Prokuratūra praneša, kad vagyste kaltinami 3 panevėžiečiai. Nusikaltimas įvykdytas 2021 metų gruodžio mėnesį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras P. Jasiukaitis.

Panevėžio policijos pareigūnai, tirdami šį nusikaltimą, sulaikė tris įtariamuosius, 18-35 metų vietos gyventojus. Per kratas rasta dalis pavogtos kosmetikos. Likusią dalį grožio priemonių kaltinamieji spėjo pusvelčiui parduoti.

Visiems trims Panevėžio rajono gyventojams pateikti kaltinimai dėl didelės vertės turto vagystės veikiant bendrininkų grupėje. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų. Vienam iš sulaikytųjų buvo pateikti kaltinimai ir dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo, nes per kratą jo namuose pareigūnai rado 9 mm dujinį pistoletą, kuriam laikyti jis leidimo neturėjo.

Už neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją