Prokuratūra skelbia, kad liepos 22-osios paryčiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai Švenčionių rajone stabdė krovininį mikroautobusą „Fiat Dukato“ su Lenkijos Respublikos registracijos numeriais. Automobiliui nesustojus, pareigūnai pradėjo jį persekioti. Mikroautobusas sustojo tik įvažiavęs į mišką, po pusvalandį trukusio intensyvaus persekiojimo. Iš automobilio iššokęs jaunas vairuotojas puolė bėgti, bet greitai buvo sulaikytas VSAT pareigūnų.

Pravėrę krovinių skyriaus duris, pasieniečiai pamatė ant grindų sėdinčius 28 žmones. Paaiškėjo, kad mikroautobusu Lenkijos pilietis gabeno nelegaliai Lietuvos Respublikos valstybės sieną perėjusius užsieniečius: 14 Sirijos piliečių, 6 Turkijos ir 8 Irano piliečius.

Visi užsieniečiai Lietuvos Respublikoje buvo neteisėtai, 9 neturėjo asmens dokumentų, kitų dokumentuose nebuvo Šengeno valstybių išduotų vizų. Išlipę iš mikroautobuso, daugelis nelegalių migrantų dėkojo pasieniečiams, kad juos surado ir išgelbėjo, nes buvo vežami dideliu greičiu miško keliais, jų gyvybei grėsė pavojus. Nelegalai buvo nuvežti į pasienio užkardą.

Mikroautobuso vairuotojas nurodė, kad nelegalių migrantų grupę iš sutartos vietos Lietuvos teritorijoje jis paėmė ir sutiko nugabenti į Lenkijos Respubliką norėdamas užsidirbti. Teismo nuosprendžio jis laukia suimtas. Jam gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją