Portalas anglija.lt, remdamasis BBC, praneša, kad 48 metų Rolandas Karbauskas Linkolnšyro gyvenvietėje Brodholme, kilus ginčui prie savo namų, peiliu subadė 59-erių metų kaimyną. Linkolno karūnos teismas išgirdo, kad už garažo nutemptą aukos kūną kovo 14 d. rado šeimos draugas.

Karbauskui gresia kalėjimas iki gyvos galvos, nes jis buvo pripažintas kaltu dėl žmogžudystės. Penktadienį jam bus paskelbta bausmė. Teismas sužinojo, kad šeimos draugas, už garažo radęs ant nugaros gulintį vyrą, iš pradžių pamanė, kad šis – susirgo.

Į įvykio vietą iškviesti greitosios pagalbos medikai negalėjo išgelbėti vyro. Jo nugaroje aptikta 20 cm durtinė žaizda ir sužalojimai buku daiktu. Žudikas gyveno namelyje ant ratų, netoli nuošalaus namo, kurį nužudytasis dalijosi su dukra ir dviem anūkais. Įtariamasis buvo namie, kai rastas kūnas.

Policija auką apibūdino kaip „atsidavusį tėvą ir senelį“. Jis dažnai leisdavo Lietuvos piliečiui R. Karbauskui pavalgyti su jo šeima ir užeiti į jų namus išgerti alaus. Teisme paskelbtas prie sklypo įrengtomis kameromis užfiksuotas garso įrašas, kuriame girdėti Karbausko žodžiai „nukraujuosi mirtinai“ ir „aš tau sakiau, kad palaidosiu gyvą“.

Karbausko namelyje kriminalistai taip pat aptiko dviašmenį 35,5 cm peilį su jo DNR ant rankenos, o ant ašmenų – aukos kraujo. Po dvi savaites trukusio proceso, prisiekusiųjų teismas po 10 valandų svarstymo R.Karbauską nuteisė už nužudymą. Nuteistasis nerodė jokių emocijų, kai buvo paskelbtas nuosprendis.

Linkolnšyro policijos pareigūnas teigė, kad vyras buvo „negailestingai sužalotas per žiaurią ir bejausmę žmogžudystę“.

Teisėjas R. Karbauskui sakė: „Be abejo, žinote, kad jūsų laukia įkalinimas iki gyvos galvos. Vienintelis dalykas, kurį turiu nustatyti, yra tai, kokia bus minimali bausmė.“