Aplinkos apsaugos departamentas (AAD)praneša, kad medžiotojas be šautuvo aptiktas Mažeikių r. Viekšnių medžioklės plotuose.

„Vyras paaiškino, kad ginklas yra pas nepilnametį sūnų netoliese esančiame medžioklės bokštelyje. Ginklą iš nepilnamečio sūnaus jis atsiėmė kartu su Šiaulių gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnais“, – sakė Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Edvinas Čepaitis.

Dėl galimo ginklo perdavimo nepilnamečiui informuoti policijos pareigūnai, jie pradėjo tyrimą.

Kitas medžiotojas aplinkosaugininkų dėmesio sulaukė Plungės rajone, Rietavo medžioklės plotuose. Jis turėjo draudžiamą medžioklės priemonę – naktinio matymo priedėlį prie optinio taikiklio.

Žiedą, su kuriuo naktinio matymo prietaisas tampa naktinio matymo taikikliu, pareigūnai aptiko medžioklės bokštelyje.

„Vyras, žinodamas, kad medžiojant draudžiama ne tik naudoti, bet ir turėti naktinius taikiklius ir jų priedus prie optinių taikiklių, bandydamas išvengti administracinės atsakomybės, stengėsi nuo aplinkosaugos pareigūnų nuslėpti įrodymus, tačiau nesėkmingai“, – sakė pareigūnas E.Čepaitis.

Iš medžiotojo paimtas šautuvas, gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų ir teisės medžioti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją