Kalėjimų departamentas informavo, kad Marijampolės pataisos namų Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai, kartu su tarnybiniu šunimi Marijampolės pataisos namų pasimatymų biuro patalpose atliko gautų siuntinių, skirtų nuteistiesiems, patikrinimą.

Patikrinimo metu tarnybinis šuo, vardu Berta, „nurodė“ vieną iš nuteistiesiems atsiųstų siuntinių. Patikrinus siuntinį, jo viduje rasta maisto papildų pakuotė, kurios gamyklinis sandarinimas buvo pažeistas. Pakuotėje rastos skaidrios kapsulės su rusvos spalvos biria medžiaga viduje skleidė aitrų kvapą.

Įtariama, kad tokiu būdu nuteistiesiems buvo bandoma perduoti galimai narkotines ar psichotropines medžiagas, spėjama – heroiną, nuteistųjų tarpe vadinamą „kakavą“.

Maisto papildų pakuotėje iš viso rastos 250 vnt. skaidrių kapsulių.

Skaičiuojama, kad jų vertė, platinant narkotines medžiagas Marijampolės pataisos namuose tarp laisvės atėmimo bausmę atliekančių nuteistųjų, gali siekti apie 60 tūkstančių eurų.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją