Praėjusį ketvirtadienį Jurbarke esančiuose ūkiniuose pastatuose Marijampolės pareigūnai rado beveik 1 kilogramą kokaino, per spaudos konferenciją pranešė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Dar anksčiau, šią liepą, Marijampolės policija, padedama Muitinės kriminalinei tarnybos pareigūnų, Klaipėdos jūrų terminale sulaikė jūriniame konteineryje gabentą cigarečių krovinį. Jo vertė – apie 2 mln. eurų.

31-erių R. Venslauskas įtariamas tiek dėl prekybos narkotikais, tiek dėl cigarečių kontrabandos, jam skirtas maksimalus – 3 mėnesių suėmimas. M. Venslauskas kol kas įtariamas tik dėl kokaino, jis suimtas 2 mėnesiams.

Jiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Įtariamieji – žinomos politikės sūnūs

Delfi dar praėjusią savaitę skelbė, kad kratos atliktos ir P. Paulaičio gatvėje esančiuose pastatuose. Kaip rodo Registrų centro duomenys, šie sklypai ir du pastatai priklauso 4 savininkams, o viena iš jų - įtariamųjų motina V. Venslauskienė, ji yra Jurbarko rajono tarybos narė.

Policija prie V. Venslauskienei priklausančių pastatų

„Įtariamųjų šeimos nariai kol kas šiame ikiteisminiame tyrime neapklausti, statuso neturi“, – sakė N. Urbonavičienė.

Su pačia V. Venslauskiene Delfi susisiekti nepavyko, politikė nekėlė telefono, taip pat neatsakė į trumpąją žinutę su prašymu pakomentuoti.

Tyrimas truko ilga laiką

Šis tyrimas pradėtas dar šių metų birželį, sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

„Tai nebuvo atsitiktinis narkotinių medžiagų ar cigarečių radimas. Marijampolės policijos pareigūnai taikė ilgalaikes priemones“, – sakė jis ir pridūrė, kad šioje byloje ilgai taikytos neviešo pobūdžio priemonės. Paprastai tariant, įtariamieji buvo sekami ne vieną mėnesį.

Sulaikymo operacija Jurbarke

Prokuroras akcentavo, kad viena iš įdomių šio tyrimo detalių - jau apribota nuosavybės vertė į 345 tūkst. eurų turtą.

„Bus atliekamas turto tyrimas, aiškinamasi, iš kokių lėšų asmenys galėjo sugeneruoti tokį turtą ir vėliau klausimas kaip numatyta baudžiamojo proceso įstatyme. Turtas įvairus, pastatai, automobiliai“, – sakė jis.

Įtariamieji – puikiai žinomi

Abu įtariamieji puikiai žinomi teisėsaugai. Štai R. Venslauskas prieš teismą yra stojęs kaip turto prievartautojų grupuotės narys.

O M. Venslauskas teistumą anksčiau yra užsidirbęs už viešosios tvarkos pažeidimą, kai su dar 3 sėbrais Jurbarke primušė du jaunuolius.

Į Jurbarko rajono tarybą V. Venslauskienė išrinkta pagal Darbo partijos sąrašą. Tačiau šiuo metu ji nėra šios partijos narė, nes 2020 m. liepą iš jos išstojo.

V. Venslauskienė 2015 m. buvo įsivėlusi į balsų pirkimo skandalą, Vyriausioji rinkimų komisija panaikino jos mandatą. Tik vėliau teismas grąžino ją atgal į tarybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)