Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) praneša, kad Baltarusijos piliečio vairuojamas sunkvežimis „Man“ į Šalčininkų kelio postą įvažiavo netrukus po pusiaunakčio.

Patikrinus mašina mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad vilkiko puspriekabės šaldymo įrangoje įrengta slėptuvė. Ten muitininkai aptiko 1 500 pakelių baltarusiškų cigarečių. Kadangi rūkalų vertė tesiekė 5 595 eurus, vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo pažeidimo protokolas, o cigaretės ir mašina sulaikyti.

Tverečiaus kelio poste vilkikas „Daf“ su kontrabanda įkliuvo jau apie 9 val. ryto, kai muitinės pareigūnai detaliai patikrino iš Baltarusijos įvažiavusią „tuščią“ mašiną. Paaiškėjo, kad šiame vilkike cigaretės sukimštos į puspriekabės sienas: iš viso rasta 21 713 pakeliai baltarusiškų cigarečių, jų vertė – 80 989 eurų.

Muitininkai slėptuvę ardyti padėjo Didžiasalio ugniagesiai.

„Daf“ vairuotojas po apklausos buvo paleistas, jam skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)