Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) praneša, kad Klaipėdos aplinkosaugininkai prie Smeltalės upelio Klaipėdoje pastebėjo vyrą, neteisėtai gaudžiusį žuvis bučiuku vėžiams gaudyti.

Pamatęs aplinkosaugos pareigūnus, pažeidėjas pagautas žuvis iš kibiro išpylė. Už žvejybą draudžiamu būdu gresia bauda iki 300 eurų, paimtas bučiukas.

Aplinkosaugininkai įtardami, kad vyras gali laikyti daugiau neteisėtų žvejybos įrankių, apžiūrėjo šalia upės esantį jo sandėliuką. Rasti du statomieji tinklai, už draudžiamų mėgėjų žvejybos įrankių laikymą jam gresia bauda iki 200 eurų ir tinklų konfiskacija.

Be to, pažeidėjo sandėliuke aplinkosaugininkai rado tris neteisėtai laikomus ginklus. Kadangi vyras neturėjo leidimo rastiems ginklams, aplinkosaugininkai pranešė policijai.

Klaipėdos policija praneša, kad vyro (gim. 1970 m.) sandėliuke rasti 3 pneumatiniai šautuvai. Juos paėmė policijos pareigūnai. Surinkta medžiaga d4l neteis4to disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Tą pačią dieną aplinkosaugininkai patikrino ir kitus sandėlius šalia upės. Rastas dar vienas mėtomasis tinklas.

„Smagu, kad mūsų pažeidėjai sąžiningi. Nereikėjo ilgai klausinėti, vyras pats pasisakė, kad yra gavęs dovanų tinklą. O dabar jam teks už tokią dovaną atsakyti, gresia bauda iki 200 eurų ir tinklų konfiskacija“, – teigė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją