Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad radinių sodyboje buvo daug – vien tinklų paimta arti šimto. Jų bendras ilgis – apie 10 kilometrų.

Taip pat rastos 4 upinės gaudyklės venteriai ir 4 prietaisai, naudojami tinklams statyti po ledu „raketos“.

Vyras dėl žvejybos taisyklių pažeidimų įkliuvo nebe pirmą kartą. Jam gresia bauda nuo 60 iki 200 eurų su įrankių konfiskavimu.

Tą pačią dieną Trakų rajone prie Švenčiaus ežero buvo surengta pasala. Sulaikytas žvejas, iš valties pastatęs 10 plūdurų ir masalui naudojęs žuvelę.

Vilniaus GGAI pareigūnai atkreipia dėmesį, kad vienos žvejybos metu galima naudoti ne daugiau kaip 2 įrankius (netaikoma stintų žvejybai), kuriais žvejojama masalui naudojant žuvelę ar jos gabalėlį.

Neteisėtai žvejodamas vyras sugavo starkį, žala gamtos ištekliams – 240 eurų. Be to gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su plūdurų ir valties konfiskavimu.

Per šio vyro sodybos apžiūrą, Vilniaus aplinkosaugininkai rado du statomuosius valinius tinklus. Už tai gresia gresia dar viena bauda nuo 60 iki 200 eurų su tinklų konfiskavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją