Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) praneša, kad cigaretės aptiktos spalio 22 d. rytą, kai Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai patikrino iš Baltarusijos atvažiavusį traukinį.

Viename iš vagonų, kuriame tranzitu per Lietuvą gabentas cukrinių runkelių išspaudų granulių krovinys, aptikta cigarečių. Rūkalai buvo tiesiog sumesti ant granulių paviršiaus. Cigarečių dėžes buvo perrištos virvėmis, kad lengviau būtų ištraukti.

Iš viso rasta 25 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, jų vertė su mokesčiais – daugiau nei 86 tūkst. eurų.

Pirmadienį apie panašiai gabentą kontrabandinių cigarečių krovinį pranešė ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Stasylų geležinkelio kontrolės punkte pasieniečių patikrintame vagone ant pašaro granulių buvo sudėtos 39 dėžės su kontrabandinėmis cigaretėmis. Dar 85 dėžes su cigaretėmis ant granulių pasieniečiai aptiko ir kitame vagone.

VSAT pareigūnai apžiūrėjo vagoną, kuriuo gabenta techninė druska. Joje buvo paslėpta dar 50 dėžių rūkalų.

Iš viso trijuose sąstato vagonuose pasieniečiai aptiko 87 tūkst. pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra beveik 325 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)