Klaipėdos apskrities policija praneša, kad apie 23 val. Klaipėdos r., Radailiuose, pastebėta, kad iš kiemo yra pavogta priekaba, ant kurios buvo uždėta motorinė valtis „Elite-510“ su pakabinamu varikliu „Jonson“. Nuostolį savininkai įvertino 7000 eurų.

Pavogta priekaba su valtimi buvo rasta apie 1 val. nakties. Ji stovėjo palikta Klaipėdoje, prie šaligatvio Klevų g.

Paaiškėjo, kad katerį rado ne policija, o feisbuko grupės „Klaipėdos Reidai II“ nariai.

Delfi.lt pavyko susisiekti su dingusio katerio savininke.

Ji pasakojo, kad pirmadienio vakarą įtartinai lojo šuo. Vėliau, eidama miegoti, moteris kieme išgirdo įtartinus garsus. Išbėgę su prožektoriumi į kiemą, šeimininkai aptiko, kad iš ten dingo priekaba su kateriu.

Įtariama, kad vagys priekabą išstūmė, o po to – išvilko, prikabinę prie mašinos. Šeimininkai teigia, kad nusikaltime dalyvavo 2 automobiliai: viename bendrininkai stebėjo aplinką, o kitą panaudojo priekabai vilkti.

Savininkas dar spėjo pamatyti nuvažiuojančios mašinos šviesas ir leidosi vytis savo automobiliu. Pakeliui jis sutiko liudytoją, mačiusį velkamą motorinę valtį. Pilietiškas jaunuolis taip pat prisidėjo prie paieškų.

Tuo metu savininkė pranešė policijai ir parašė žinutę į feisbuką. Ji prašė naktinėtojų atkreipti dėmesį į automobilį, velkantį priekabą su kateriu.

Paieškose dalyvavo keli policijos ekipažai. Nepaisant vėlyvo meto, feisbuko skaitytojai aktyviai dalinosi žinute ir informacija. Galiausiai vienas žmogus parašė, kad matė katerį Klaipėdoje ir pažymėjo vietą miesto plane.

Nurodytoje vietoje iš tiesų stovėjo priekaba su valtimi.
„Socialiniai tinklai – tai stebuklas!“, – džiaugėsi katerio savininkė. Ji įtaria, kad vagys kiemą stebėjo kelias dienas, nes šeimininkų šuo pastaruoju metu labai lojo.

Policija dėl vagystės pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją