„Kalėjimų departamento administracija ir visa bausmių vykdymo sistemos bendruomenė reiškia gilią užuojautą artimiesiems dėl Alytaus pataisos namuose dirbusio Nedo Kantaravičiaus mirties.

Kiekvieno bendruomenės nario netektis skausminga, netikėta jauno pareigūno mirtis – ypač sukrečianti“, - rašo Alytaus pataisos namai.

Stabdomas normatyvų laikymas

Kalėjimų departamentas visuomenę informuoja, kad laikinai yra stabdomas bausmių vykdymo sistemos pareigūnų fizinių normatyvų laikymas.

Ši tvarka priimta Kalėjimų departamento direktoriaus įsakymu iki atskiro sprendimo priėmimo atsižvelgiant į pastarųjų dienų skaudžias ir netikėtas policijos bei bausmių vykdymo sistemos pareigūnų netektis, siekiant eliminuoti bet kokias rizikas ir pavojų gyvybėms.

Kalėjimų departamento atstovai, Vidaus reikalų ministerijos kvietimu, dalyvaus darbo grupėje, ieškant sprendimų dėl pareigūnų sveikatos tikrinimo, fizinių normatyvų laikymo.

Rastas negyvas ne tarnybos metu

BNS žiniomis, 22 metų N. Kantaravičius buvo rastas negyvas ne tarnybos metu, be smurto žymių.

„Mes prisijungiam prie Vidaus reikalų ministerijos sudarytos komisijos“, – BNS penktadienį sakė Kalėjimų departamento atstovė Irmina Frolova-Milašienė, pridūrusi, kad mirtis su krūviu tarnyboje nesiejama, pastaruoju metu fizinių normatyvų jaunuolis nebuvo laikęs.

Po to, kai netrukus po fizinių normatyvų laikymo Šiauliuose mirė pareigūnas, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla nurodė laikinai sustabdyti jų laikymą, antradienį pranešė Policijos departamentas.

Šių veiksmų imtasi reaguojant į spalio pradžioje įvykusią nelaimę, kuomet Šiaulių policijos pareigūnas mirė iškart po normatyvų laikymo, persirengimo kambaryje.

Pasak departamento, tolimesni sprendimai dėl pareigūnų fizinių normatyvų laikymo ir papildomų pareigūnų sveikatos tikrinimų bus priimti įvertinus situaciją, teisinį reglamentavimą, normatyvų atlikimo sąlygas, pasikonsultavus su vidaus reikalų ministerijos vadovybe ir ministerijos Medicinos centru.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė praeitą savaitę pavedė visoms vidaus reikalų statutinėms tarnyboms užtikrinti, kad pareigūnų fizinio pasirengimo normatyvų vertinimą prižiūrėtų medikai.

Statutinių įstaigų vadovai ir VRM Medicinos centras įpareigoti iki spalio 24 dienos pateikti kompleksinius siūlymus, kaip tobulinti pareigūnų fizinio pasirengimo patikros procesą, pagerinti fizinės ir psichologinės būklės prevenciją, kaip skatinti sveiko gyvenimo būdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)