Policija informavo, kad spalio 5-osios vakare Žadvainių kaimo daugiabučio namo vieno buto gyventojai išgirdo beldimą į duris. Jas atvėrus, į butą įsiveržė du kaukėti vyrai, kurie pareikalavo buto šeimininko. Kai šis pasirodė, buvo pasveikintas smūgiais į veidą.

Mušamo vyro žmona išsigandusi puolė pagalbos pas kaimynę Ingą. Pas pastarąją tuo metu svečiavosi Sigutė - kaimynė iš gretimo buto.

Pašokusios abi moterys nuskuodė į užpultųjų butą ir pamatė, kaip kaukėtieji smurtauja prieš 26 metų šeimininką. Sigutės griežtas šūktelėjimas: „Ką jūs čia darote“, vieną jų suglumino ir jis nuo šeimininko atsitraukė, tad užpultajam pasidarė lengviau gintis. O Inga čiupo antrajam už kaukės ir ją nutraukė. Tačiau šis ją vėl greit užsidėjo ir jau norėjo sprukti, tačiau moteris sučiupo jam už striukės. Vyras iš moters rankų sugebėjo išslysti, bet, bėgdamas laiptais, pargriuvo ir toliau bėgti nebenorėjo – atsisėdęs vis skundėsi, kad jam skauda koją. Inga ir vėl atidengė jo veidą, kaukę numesdama į šalį.

Už kelių minučių iš buto į laiptinę, ranka susiėmęs už žando, išspūino kitas užpuolikas ir norėjo bėgti į lauką, tačiau moterys to padaryti jam neleido. Sulaikytuosius kaimynės saugojo, kol atvažiavo policijos pareigūnai.

29 metų sulaikytajam alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,45 prom. girtumas. Joniškio policijos pareigūnams - tai gerai pažįstamas ne kartą už smurtinio ir turtinio pobūdžio nusikaltimus teistas vyras. Šiuo metu jo pavardė figūruoja ikiteisminiame tyrime dėl Joniškyje, Melioratorių aikštėje, rugpjūčio 11-osios naktį padegto automobilio „Opel Astra“.

Antras sulaikytasis, 18-metis Joniškio gyventojas, buvo blaivus. Abu vyrukai atsidūrė areštinėje, jiems pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo. Įtariama, kad jie, vieno pažįstamo asmens prašymu, norėjo jėga iš nukentėjusiojo išreikalauti skolą.

Tačiau smurtavimas - tikrai nėra priemonė skolai atgauti. Baudžiamasis kodeksas tai traktuoja kaip nusikalstamą veiką ir už tai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją