Vilniuje praeiviai stebėjo, kaip prie Valdovų rūmų važiuoja gaisriniai automobiliai, iš jų išlipa būrys ugniagesių gelbėtojų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės Valdovų rūmuose vyko pratybos – ugniagesiai tobulino gebėjimus gesinti gaisrus, evakuoti bei gelbėti žmones muziejuose.

Šių pratybų vadovas Vilniaus PGV Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Kšištoft Galinis buvo parengęs tris pagrindines užduotis: gaisro židinio paieškos ir jo gesinimas konferencijų salės pagalbinėse patalpose bei kitame Valdovų rūmų korpuse įsikūrusioje restorano virtuvėje, taip pat tariamo nukentėjusiojo gelbėjimas ant pastato stogo.

Pratybų dalyviams šias užduotis pavyko atlikti sėkmingai. Per trumpą laiką jiems pavyko surasti ne tik gaisro židinius, bet ir tariamai degimo produktais apsinuodijusius žmones. Jiems evakuoti gelbėtojai naudojo specialias evakuacijai iš uždūmintų patalpų skirtas kaukes.

Daug pastangų pareikalavo gelbėjimo darbai ant pastato stogo, nes ugniagesiams reikėjo ne tik nukelti nuo stogo „nelaimėlį“, bet ir stabdyti arterinį kraujavimą, suteikti pirmąją pagalbą esant atvirajam blauzdikaulio lūžiui bei gaivinti jį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją