Įtariama, kad H. R. bendrininkams laisvėje nurodė į tuščias šokolado dėžutes sudėti 9 telefonus, į kavos pakuotes įdėti 4 buteliukus su anaboliniais steroidais ir maišelį su narkotine medžiaga – LSD.

Kauno apygardos prokuratūra skelbia, kad ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuteistasis H. R. pataisos namų pareigūnui D. V. pasiūlė už atlygį paimti paketą su draudžiamais turėti daiktais ir juos įnešti į įkalinimo įstaigą.

Siuntinyje taip pat buvo supakuoti ir 950 eurų, skirti pataisos namų pareigūnui D. V., kaip atlygis už bendradarbiavimą.

Pataisos namų pareigūno įneštus daiktus turėjo paimti nuteistasis S. B. - jis dirbo sandėlyje, todėl D. V. buvo patogu ten palikti siuntą, o nuteistajam H. R. ją vėliau pasiimti.

Pataisos namų pareigūnas D. V. kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi siekiant turtinės naudos. Jis, būdamas statutiniu valstybės tarnautoju ir piktnaudžiaudamas teise bei galimybe be patikros patekti į pataisos namų teritoriją, nuteistiesiems įnešė draudžiamus turėti daiktus – mobiliojo ryšio telefonus, psichotropines bei dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytas medžiagas.

Didžiausia už šias nusikalstamas veikas numatoma bausmė - laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją