Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Didžiųjų Baušių kaimo ribose patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“ su priekaba. Lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais pažymėtą automobilį vairavo 28 metų vietinis gyventojas.

Pasieniečiams kilus įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, nuspręsta jį patikrinti netoliese esančioje Tribonių užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus „Audi A6“ ir prie jo prikabintos priekabos patikrinimą paaiškėjo, kad priekabos dugne yra įrengta slėptuvė. Iš jos pasieniečiai ištraukė 2000 pakelių cigarečių ,,Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais. VSAT pareigūnai dar nustatė, kad priekaba neapdrausta privalomuoju valdytojų civilinės atsakomybės draudimu.

Šis Šalčininkų rajono gyventojas nesyk pasieniečiams ir anksčiau buvo įkliuvęs, kai gabeno kontrabandinius rūkalus, ir už tai buvo baustas. Neteisėtos veiklos vyras neatsisako, todėl sulauks dar vienos tūkstantinės baudos.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Šalčininkų rajono gyventojui pradėta administracinė teisena. Jam gresia bauda nuo 5760 iki 6000 eurų ir transporto priemonės konfiskavimas. Be to, vyrui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną už transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimą. Už tai gresia bauda nuo 50 iki 100 eurų.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Tribonių pasienio užkardą. Minėtame VSAT padalinyje saugomi automobilis su priekaba bei rūkalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją