Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Bylos duomenimis, kaltinamieji S. G. ir V. J., atlikinėję laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriuje, bei laisvėje buvusi nusikalstamos veikos bendrininkė S. D. neteisėtai disponavo psichotropinėmis medžiagomis, turėdami tikslą jas platinti tarp pataisos įstaigos nuteistųjų.

Šiai nusikalstamai grupuotei vadovavęs V. J., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę su S. D., susitarė dėl psichotropinių medžiagų – lapų, impregnuotų psichotropinėmis medžiagomis, atsiuntimo į įkalinimo įstaigą. Kvaišalais impregnuotus lapus į įkalinimo įstaigą, S. D. siųsdavo nurodydama kitų nuteistųjų, kurie apie nusikalstamą veiką nieko nežinojo, pavardes.

Viename iš bylos epizodų kaltinamoji S. D., vykdydama V. J. nurodymus, miltelius su psichotropine medžiaga nugabeno į kitų dviejų kaltinamųjų – D. J. ir K. Č. namus. Ten visi, laikydamiesi telefonu iš įkalinimo įstaigos V. J. diktuojamų nurodymų, psichotropines medžiagas tirpino acetone ir gautu tirpalu purškė iš anksto paruoštus vaikų piešinius.

Kaltinamosios S. D. siųsti laiškai ir piešiniai, supurkšti narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, bei D. J. siųsti sportiniai batai su įsiūtais kvaišalais buvo paimti pataisos namų pareigūnų.

Spalio 17 dienos Marijampolės apylinkės teismo nuosprendžiu, visi keturi asmenys pripažinti kaltais ir nuteisti realiomis laisvės atėmimo bausmėmis.

V. J. pripažintas kaltu dėl 10-ies nusikalstamos veikos epizodų. Subendrinus bausmes jam paskirta 10 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. S. D. pripažinta kalta dėl 11 epizodų, jai paskirta galutinė bausmė – 7 metai ir 2 mėnesiai laisvės atėmimo. S. G. nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimu, subendrinus paskirta galutinė bausmė – 19 metų ir 3 mėnesiai laisvės atėmimo. K. Č paskirta galutinė 1 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją