Šiaulių apskr. policijos pareigūnai rugsėjo 12 d. sulaukė žinios apie keistą skambutį Bendruoju pagalbos telefonu. Telefonu be SIM kortelės skambinęs vyras prisistatė esąs Olgerd Gudanis ir prašė jį gelbėti. „Esu pagrobtas, nežinau, kur esu“, – teigė žmogus ir patikino, kad pagrobėjai jį laiko jau apie mėnesį.

Pareigūnai, užsukę pagal nurodytą gyvenamą vietą ir pasikalbėję su O. Gudanio broliu sužinojo, kad vyrai ne itin dažnai bendravo. Brolis patvirtino, kad ilgą laiką jau nematė Olgerdo, tad Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai paskelbė 53 metų Radviliškio gyventojo O. Gudanis paiešką.

Apie pagrobimą pasakęs vyras nurodė ir dar vieną pavardę – esą tai buvo žmogus, su kuriuo jis bendravo prieš dingimą. Kaip Delfi.lt sakė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė, pagal nurodytus duomenis Šiaulių apskr. buvo surasti du asmenys. Patikrinus pateiktą informaciją, skambinusiojo informacija nebuvo patvirtinta.

Kur ir kaip dingo O. Gudanis, kol kas daugiau klausimų, nei atsakymų. Delfi.lt žiniomis, tiek pagrobtu save įvardijęs asmuo, tiek jo brolis nevengia taurelės. Policijos pareigūnai tęsia vyro paiešką, tačiau iki pastarųjų dienų nėra aišku, kur yra be žinios dingęs vyras.
Skambinęs žmogus patikino, kad šiuo metu nežino, kur jis yra.

Po paslaptingo skambučio pareigūnai pradėjo skambinusio asmens paiešką, pradėtas tyrimas pagal LR BK 146 str. Neteisėtas laisvės atėmimas:

1. Tas, kas neteisėtai atėmė žmogui laisvę, jeigu nebuvo žmogaus pagrobimo kaip įkaito požymių, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

2. Tas, kas padarė šio straipsnio 1 dalyje numatytą veiką panaudodamas smurtą arba sukeldamas pavojų nukentėjusio asmens gyvybei ar sveikatai, arba laikydamas nukentėjusį asmenį nelaisvėje ilgiau nei 48 valandas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Paskutinį kartą jis buvo pastebėtas Šiaulių rajone, Bubiuose, esančiuose soduose. Vyrą mačiusius ar žinančius jo buvimo vietą šiuo metu gyventojus prašoma pranešti Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnams Kęstučiui Poškui tel. (8 700) 61423 arba elektroniniu paštu kestutis.poskus@policija.lt arba Aušrai Sirtautienei tel. (8 612) 77977, ausra.sirtautiene@policija.lt.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)