Pasak Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiosios specialistės Vilmos Vaiginytės, į įvykio vietą atvykus gaisrininkams, atviros ugnies nebuvo. Namo vidus buvo stipriai uždūmintas. Truputį po 20 val. iš namo vidaus ugniagesys gelbėtojas išnešė sunkios būklės moterį. Minėta pilietė buvo be sąmonės, kvėpavo. Ją išsivežė atvykę medikai.

„Dėl ko kilo gaisras, kol kas neaišku. Šiuo metu gaisrininkai atlieka tyrimą“, – naujienų portalui JP sakė V. Vaiginytė.

Per gaisrą išdegė mansarda, nudegė ir buvo nuardytos stogo konstrukcijos.

Name – neregistruota

Ramygalos seniūnas Valdas Chirv taip pat patvirtino, kad kol kas gaisro priežastys – nežinomos, tačiau įtariama, jog jis kilo dėl nuorūkos arba šildymo.

„Šis namas daugelį metų buvo apleistas, jame oficialiai niekas negyveno. Jau apie 15 metų vyksta remontai, todėl pirmame aukšte niekas negyveno. Gyveno – antrame. Na, o žuvusioji – neregistruota jame. Pastaruosius kelerius metus gyveno kartu su namo savininku“, – trumpai paaiškino seniūnas bei pridūrė, kad už sudegusį namą seniūnija ketina savininkui mokėti pašalpą.

Namas daugelį metų vadinamas „štabu“

Pasak vietinių ramygaliečių, šis namas jau nuo neatmenamų laikų yra vadinamas „štabu“, mat čia vykdavo laidų, tepalų deginimai, būdavo lydomas metalas.

„Nieko kito ir nereikėjo tikėtis“, – komentavo vienas iš kaimynų.

„Namo savininkas – apie 40 metų vyras, kuris pastaruosius trejus metus gyveno su sužuvusiąja. Iš vakaro jis, pasiskolinęs pinigų, išvyko į laidotuves ir paliko moterį vieną. Manome, kad gaisras kilo arba nuo rūkymo, arba nuo krosnelės“, – sakė kitas, netoli gyvenęs ramygalietis.