Automobilį, už kurio vairo sėdėjo 24 metų moteris, pavyko sustabdyti į gaudynes įsijungus pasieniečiams su dviem nuosavais automobiliais, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Įtarę kontrabandinio krovinio gabenimu, apie 18 val. VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai patikrinimui stabdė iš Eišiškių miestelio Šalčininkų rajone išvažiuojantį automobilį "Peugeot 605".

Jo vairuotoja raginimui sustoti nepakluso ir, padidinusi greitį, nuvažiavo Pirčiupių kaimo, esančio Varėnos rajone, link.

Visureigiu "Land Rover Defender" Varėnos pasieniečiai pradėjo persekiojimą, nors "Peugeot 605" dideliu greičiu pradėjo tolti.

Radijo ryšiu buvo susisiekta su tarnyboje minėtuose rajonuose buvusiais VSAT pareigūnais, kurie vairavo nuosavus lengvuosius automobilius.

Pirmasis pasieniečio automobilis persekioti bėglius pradėjo maždaug už 25 kilometrų nuo Eišiškių, netoli Pirčiupių.

"Peugeot 605" judriu keliu Varėna - Vilnius išvystydavo iki 150 kilometrų per valandą greitį ir nestojo.

Paluknio miestelio, esančio Trakų rajone, ribose dar vienas Varėnos Specialiojo pasieniečių būrio pareigūnas nuosavu automobiliu užblokavo kelią. Persekiojamas kitų pasieniečių automobilių,"Peugeot 605" čia ir buvo sulaikytas.

Automobilio bagažinėje VSAT pareigūnai rado du išradingai perdirbtus 20 litrų kanistrus benzinui.

Išoriškai jie nesiskyrė nuo standartinių, tačiau paaiškėjo, kad kanistrų viduje įvirintas vamzdis, į kurį pro kanistro kaklelį galima įpilti šiek tiek benzino. Likusioje kanistro dalyje buvo pripilta alkoholio kvapą turinčio skysčio, manoma, spirito.

Perdirbtame automobilio dujų bake taip pat buvo gabenamas spiritas. Nuėmę galinį "Peugeot" numerį, pasieniečiai aptiko du vamzdelius. Iš dujų baliono spiritas išpumpuotas vienu iš jų, prie kito prijungus kompresorių.

Po galine automobilio sėdyne pasieniečiai aptiko dar vieną slėptuvę - metalinę talpą, kurioje irgi gabentas spiritas. Panaši slėptuvė spiritui aptikta ir po galinės sėdynės atlošu. Spiritas iš jų išpiltas taip pat kaip ir iš dujų baliono.

Iš viso automobiliu buvo gabenama beveik 400 litrų spirito.

Pasieniečiai sulaikė ir į Varėnos policijos areštinę uždarė automobilio vairuotoją Kauno rajono gyventoją 24 metų Daivą Švedaitienę ir kartu su ja vykusį jos vyrą 30 metų Mindaugą Švedaitį.

D.Švedaitienė pasieniečiams teigia nežinojusi apie automobilio, kuris priklauso vienam zarasiškiui, slėptuves ir jų turinį.

VSAT Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai dėl šio neteisėto alkoholio gabenimo iškėlė baudžiamąją bylą. Vyksta tyrimas.

VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai pastaruoju metu sulaiko nemažai kontrabandinio spirito krovinių.

Praėjusį šeštadienį netoli Druskininkų jie sulaikė daugiau kaip 8 tonas spirito - didžiausią šiais metais kontrabandinio alkoholio krovinį.

Informacijos turėjusių pasieniečių sustabdyto vilkiko priekaboje, po grindimis profesionaliai įrengtoje slėptuvėje, buvo gabenami 8 tūkst. t355 litrai spirito.

Kovo 26 -ąją po gaudynių Druskininkų savivaldybės ribose pasieniečių visureigio užblokuotas nenustatytas kontrabandininkas padegė vogtą automobilį "Volkswagen Passat" ir pasislėpė miške.

Iš degančio automobilio Varėnos rinktinės specialiojo pasieniečių būrio pareigūnai tąkart ištraukė plastmasines talpas su 300 litrų spirito.