Nuvalyti nepavyko

Kėdainių miesto seniūnijos darbininkai po gauto pranešimo nuo ankstyvo ryto skubėjo valyti netoli Užimtumo tarnybos esančios autobusų stotelės, tačiau įprastomis priemonėmis to padaryti nepavyko. Dar ir popiet čia buvo matomos juoda spalva išpieštos svastikos tiek ant paviljono stiklų, tiek ant šiukšliadėžės.

Negana to, keliose vietose parašyti žodžiai „Nacija“ ir „Kėdainiai“, taip pat aiškiai keliose vietose užrašytas moteriškas vardas ir pavardė.

Gali kreiptis

Įprastai miesto seniūnija po tokių įvykių dėl valstybės turto niokojimo kreipiasi į policiją, o pareigūnai savo ruožtu atlieka aplinkybių patikslinimą bei ieško niekadėjų.

Ar konkrečiai dėl šio atvejo bus kreiptasi į policiją – dar neaišku, tokios informacijos nėra. Panašių įvykių būna nemažai, dažnu atveju tvarkdariai tiesiog nuplauna įžeidžiančius ar necenzūrinius žodžius ir tiek.

Incidentas gegužę

Paskutinis panašus turto niokojimo atvejis užfiksuotas gegužę Skongalio gatvės gale esančiame viešajame tualete.

Tuomet ryte buvo pastebėta, kad tualeto durys, lauko sienos, vidus, veidrodis išpiešti dažais. Ant durų matomos raidės D ir Z. Viduje prikeverzota įvairių inicialų. Seniūnija dėl valstybės turto niokojimo kreipėsi į policiją.

Sunku rasti žodžių

Nuolat dėl tokių ir panašių atvejų su policijos pareigūnais bendraujantis miesto seniūnijos darbo organizavimo inžinierius Vytautas Petraitis sakė, kad jam tiesiog sunku rinkti žodžius, kuriais jis norėtų kreiptis į vandalus.

„Nežinau net ką pasakyti, man sudėtinga kalbėti apie tai, kas ir kaip tokius žmones išauklėjo. Kam gali užkliūti tualetas? Kam jį niokoti? Argi ne maloniau užeiti į švarų, gražų tualetą?

Žinot, per tiek darbo metų jau svyra rankos. Kiek besistengtum, vis atsiranda, kas suolus išvarto, kas stoteles išpiešia, išdaužo, kas dar ką pridirba.

Keista, kad žmonės niokoja savo turtą. Turtas yra mūsų valstybės, jis yra įrengtas už mūsų visų pinigus, todėl niokodami šį turtą, žmonės niokoja savo pinigus. Atstatyti, valyti ir taisyti juk reikės už mūsų visų pinigus“, – nusivylimo neslėpė V. Petraitis.