Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad rugpjūčio 8 dieną Lenkijos pilietis ketino išgabenti 4 Egipto Arabų Respublikos piliečius.

Kaltinamajam už neteisėtų migrantų pervežimą buvo pažadėtas 1500 eurų atlygis.

Pasienio pareigūnų stabdomas Lenkijos pilietis nepakluso ir padidinęs greitį, pabėgo. Netrukus bėglio automobilis buvo surastas. Jame buvę 4 nelegalūs asmenys prisistatė Sirijos piliečiais. Automobilyje po priekine sėdyne pareigūnai aptiko ir į foliją suvyniotus visų asmenų telefonus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 4 Egipto Arabų Respublikos piliečiai teigė, kad kelionę Vakarų Europos link pradėjo nuo Maskvos. Iš ten buvo atvežti iki Baltarusijos-Lietuvos pasienio, tuomet maždaug 17 valandų ėjo per miškus, kol Lietuvos teritorijoje rado kelionės organizatorių nurodytą tašką, iš kurio juos paėmė kaltinamasis.

Lenkijos piliečiui pateikti kaltinimai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją