Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad panaudojus droną, aptiktas vamzdis, esantis priešais autobusų parką. Iš jo tekėjo teršalai.

Iškviesti aplinkosaugininkai.

Ugniagesiai valtimi nuplaukė iki teršalų šaltinio ir pastatė boninę užtvarą. Bet netrukus paaiškėjo, kad yra dar vienas teršalų šaltinis.

Aplinkos apsaugos darbuotojai nustatė, kad teršalai teka iš AB „Lietuvos geležinkeliai“ teritorijos.

Gelbėtojai dispergatoriumi nupurškė užterštą Danės upės paviršių. Bonines užtvaras teko statyti net 3 vietose: ties Pilies tiltu, prie autobusų parko ir prie geležinkelio.

Be to papildomai visa Danės upė užtverta 60 m bonine užtvara.

Į užtvaras srovės sunešti užteršti dumbliai buvo traukiami ir kraunami į įmonės „Parseko“ konteinerius.

Papildyta:

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad iškvietus įmonės atstovus, buvo rastas taršos šaltinis. Naftos produktais užterštos paviršinės nuotekos bėgo iš paviršinių nuotekų valymo įrengimų AB „Lietuvos geležinkeliai“ teritorijoje.

Aplinkos apsaugos agentūros specialistai paėmė teršalų mėginius.
„Incidentas galėjo įvykti dėl iškritusio gausaus lietaus Klaipėdos mieste, kai per valymo įrenginių apvadinę liniją išbėgo naftos produktai. Šiuo metu tyrimą tęsiame, pradedamas neplaninis ūkio subjekto patikrinimas“, – teigia Klaipėdos valdybos vadovė Ramunė Lukaševičienė.

Įmonės atstovas pradėjo paviršinių valymo įrenginių tvarkymo darbus, plovė trasas. Gavus laboratorinių tyrimų rezultatus, bus vertinama aplinkai padaryta žala.

BNS pranešė, kad tepalai iš teritorijos, kur veikia lokomotyvų remonto depas, kuro bazė, geležinkelio kelynai, galėjo nutekėti dėl gausaus lietaus.

„Dėl savaitgalį Klaipėdoje praūžusios itin stiprios liūties, per kurią iškrito daugiau nei pusė rugsėjo mėnesio kritulių normos, „Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje esantys valymo įrengimai galimai nespėjo išvalyti dalies paviršinio lietaus nuotekų, todėl į Danės upę kartu su paviršiniu vandeniu galėjo patekti naftos produktai“, – pateiktame atsakyme BNS teigė „Lietuvos geležinkeliai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)