Aplinkosaugininkų įtarimas, kad medžiotojų klubo „Mielagėnai-1“ plotuose gali būti neteisėtai medžiojama, buvo pagrįstas: antradienio pavakarę Utenos pareigūnai sulaikė du Ignalinos rajono gyventojus, šio klubo narius, šiurkščiai pažeidusius Medžioklės taisykles.

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad sumedžiotą suaugusį stirnos patiną vyrai visureigiu parsigabeno į sodybą. Užvėrę tvoros vartus, medžiotojai ėmė doroti gyvūną tam neskirtoje patalpoje. Laimikis nebuvo įrašytas į medžioklės lapą.

Utenos Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai pažeidėjams surašė protokolus, paėmė graižtvinį šautuvą su optiniu taikikliu, visureigį „Mercedes-Benz“ ir neteisėtai sumedžiotą stirniną.

Kiekvienam pažeidėjui gresia administracinė 800–1800 eurų bauda, teisės medžioti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų, šautuvo ir automobilio konfiskavimas ir teks atlyginti aplinkai padarytą 1916,90 eurų žalą.

Įsiteisėjus nutarimams, konfiskuotas automobilis bus perduotas realizuoti Valstybinei mokesčių inspekcijai, o ginklas ir šaudmenys – Turto valdymo ir ūkio departamentui prie VRM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)