Policija praneša, kad rugsėjo 15 d. sulaikyta grupė asmenų, įtariama, susijusių su Vilniaus apskrityje veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis struktūromis. Pradiniame tyrimo etape iš nelegalios apyvartos išimta apie 37 kg narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių. Sulaikytiesiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinės medžiagos kiekiu, neteisėto disponavimo šaudmenimis ir kitų nusikalstamų veikų.

Policijos pareigūnai, gavę duomenų apie asmenis, įtariama, besiverčiančius neteisėtu narkotinių medžiagų platinimu Vilniuje bei kitose apskrityse, ėmė aktyviai domėtis jų akiratin patekusiais asmenimis ir nustatė, kad šie asmenys kilę iš Tauragės, šiuo metu gyvenantys Vilniuje.

Analizuojant gaunamus duomenis, policijos pareigūnai nustatė asmenų ryšius, bendravimo schemas, jų gyvenimo būdą, ryšius užsienyje bei naudojamas transporto priemones.

Tik surinkus pakankamai duomenų apie daromą labai sunkią nusikalstamą veiką bei juos darančius asmenis, buvo nuspręsta juos sulaikyti. Turint informacijos, kad asmenys gali būti ginkluoti bei aktyviai priešintis sulaikymams, į pagalbą pasitelkti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Bandant sulaikyti vieną grupuotės narį, vairavusį automobilį BMW, pastarasis nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams ir dideliu greičiu spruko Vilniaus gatvėmis. Siekiant sulaikyti bėglį, „Aro“ pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą.

Ukmergės g. besipriešinantis asmuo buvo sulaikytas. Iš viso operacijos metu Vilniuje ir Tauragėje sulaikyti penki asmenys, jų gyvenamosiose patalpose bei automobiliuose atliktos kratos. Kratų metu policijos pareigūnai išėmė daugiau kaip 100 šaudmenų, narkotinių medžiagų – kokaino ir kanapių, taip pat nemažą sumą eurais.

Sulaikytiems įtariamiesiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., 253 str. 1 d., bei kitų nusikalstamų veikų. Prokuroras, įvertinęs įtariamuosius charakterizuojančius duomenis, nusikalstamų veikų sunkumą ir pavojingumą, kreipėsi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo 4 asmenims.

Didžiausia įtariamiesiems gresianti bausmė – laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Kriminalinės policijos pareigūnai ir toliau aktyviai renka duomenis dėl kitų asmenų galimo prisidėjimo prie tiriamų nusikalstamų veikų, todėl sulaikomų asmenų ratas gali plėstis.

kiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją