Skelbiama, kad pareigūnai lietuvių gausiai gyvenamame Scunthorpe mieste aptiko dvi stambias automobilių ardymo dirbtuves. Policija atlieka tyrimą, kurio metu per pastarąsias kelias savaites atliko nemažai kratų.

„Iš viso septyniems vyrams pateikti kaltinimai po to, kai keliose vietose Scunthorpe mieste buvo rasta vogto turto, daugiausia didelės vertės automobilių dalių“, – nurodė Humbersido policijos atstovas spaudai.

Pranešama, kad pareigūnai sulaukė 25 metų Šarūną Eidininką, 44 metų Giedrių Eimutį, 24 metų Edmundą Stankevičių, 27 metų Luką Lidžių, 31 metų Tomą Bružiką ir 17-metį vaikiną, kurio tapatybė dėl teisinių priežasčių neatskleidžiama.

Jie įtariami sąmokslu vogti automobilius, vogtų prekių laikymu ir nusikalstamu būdu įgyto turto laikymu. T. Bružikas taip pat buvo apkaltintas kanapių laikymu.

Septintam vyrui – 28 metų Lukui Voveriui – pateikti kaltinimai dėl sąmokslo vogti motorines transporto priemones ir vogtų prekių laikymo. Visi sulaikytieji spalio 5 d. stos prieš Grimsby karūnos teismą.

Per kratas rasta prabangių automobilių, įskaitant „Rolls Royce“, „Audi“ ir BMW. Manoma, kad policijai gali prireikti kelių savaičių, kad aprašytų visas rastas dalis.