Vilnietį į Marijampolę atsiviliojęs vyras su dar keturiais bendrais organizavo įžūlią žmogaus parduodamo automobilio „Porsche Panamera 4“ vagystę. Nors teisėsaugos pareigūnai daug pasakoti apie įvykį neskuba, Delfi.lt sužinojo, kad ir automobilis, ir įtariamieji jau surasti.

Šiurpią istoriją pasakojęs vilnietis nurodė, kad norėjo parduoti 2015 metais pagamintą „Porsche Panamerą 4“, ir su juo susisiekė žmogus, prisistatė pirkėju bei paprašė atvykti į Marijampolę. Rugsėjo 8-oios rytą vyras jau laukė nurodytoje vietoje, tačiau vietoj pirkimo ir pardavimo sandorio buvo apiplėštas. Kaip pats pasakoja, Marijampolėje jį užpuolė penki vyrai, pavogė automobilį, su savimi turėtus 1200 eurų ir dar privertė pasirašyti skolos raštelį.

Delfi.lt primena, kad pareiškimą dėl vagystės parašęs „Porsche“ savininkas sakė, jog užpuolikai jį sumušė, todėl pasirašęs viską, ką liepė. Kaip pareigūnams aiškino nukentėjęs žmogus, jam nurodyta susirasti „CityBee“ įmonės automobilį, nuvykti į Vilnių ir paimti pinigus. Visgi jis nepakluso reikalavimui ir apie įvykį pranešė policijai.

Kokios sumos buvo reikalaujama, prokuratūra neatskleidžia..

Į policiją nukentėjusysis kreipėsi tik kitą dieną apie pietus. Anot 1975 m. gimusio vyro, jis buvo sumuštas, užpuolikai jį dar buvo nusivežę į namus, kur, kaip įtaria „Porche“ savininkas, gyvena vienas iš jo nurodytų kankintojų.

Policijos pareigūnai, sekę vyro nurodytais pėdsakais, netruko surasti ir vogtą „Porsche Panamerą 4“, ir penkis įtariamuosius. Vienas įtariamųjų buvo asmuo, kuris ir derino automobilio pirkimą.

Visi penki įtariamieji apklausti, jiems skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės. Kaip Delfi.lt informavo Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros
Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, suimtų asmenų nėra. Prokuratūros atstovė informavo, kad automobilis surastas, tačiau daugiau tyrimo detalių teisėsaugos atstovai nekomentuoja.

Šiuo metu tyrimas vykdomas dėl plėšimo pagal 180 str. 3 d. Jei tiriant visos nurodytos nusikaltimo aplinkybės bus patvirtintos, įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo nuo dvejų iki dešimties metų.

Tas, kas apiplėšė panaudojęs šaunamąjį ginklą ar sprogmenį arba apiplėšęs pagrobė didelės vertės turtą ar didelės mokslinės, istorinės arba kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, arba apiplėšė dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)