Rudenį, kai tamsusis paros metas prasideda anksčiau, o subjurę orai keičia važiavimo sąlygas, keliuose dėl tamsos, kritulių ir rūko blogėja matomumas, prasidėjus šalnoms būna slidu, užmiesčio keliuose, kur kelias kerta miškus ir laukus, kyla rizika susidurti su kanopiniais gyvūnais. Nepamirškite įvertinti visų šių aplinkybių ir kelyje būkite dėmesingi, drausmingi, atsakingi ir budrūs.

Pėstiesiems:

Segėkite atšvaitus, dėvėkite ryškiaspalvius drabužius su šviesą atspindinčiais elementais,
ant kuprinių ar rankinių užsisekite atšvaitus, naudokite šviečiančius žibintus ar žibintuvėlius.

Eikite pėsčiųjų takais ir šaligatviais, jei jų nėra – kelkraščiais prieš automobilių judėjimo kryptį.
Per gatvę ar kelią eikite tik leistinose vietose ir gerai įsitikinę, kad tai daryti yra saugu.

Vairuotojams:

Patikrinkite stabdžius, padangas, pasirūpinkite langų valytuvais, plovimo skysčiu ir langų švara. Sureguliuokite žibintų šviesas ir pasikeiskite žibintų lemputes.

Kelių policija primena:

Ypatingo atidumo reikia ten, kur į kelią gali įžengti pėstieji gyvenvietėse, prie pėsčiųjų perėjų, gyvenamųjų namų kiemuose.

Transporto priemonėje turėti sustojimo ženklą, gesintuvą, pirmosios pagalbos rinkinį, ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Vietovėse, paženklintose kelio ženklais „Laukiniai gyvūnai“, sulėtinti greitį ir stebėti kelkraščius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją