Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato atstovė Reda Zarauskienė Delfi.lt sakė, kad kūdikio paieška prie upės ir upėje tęsiama, nes žuvus mamai buvo rastas ir apklotas-rankšluostis, į kurį, manoma, buvo susuptas mažylis.

Policijos pareigūnai dėl paieškos vandenyje jau ne pirmą dieną kreipėsi ir į Kauno gelbėtojus. Anot Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus atstovės spaudai Džiugintos Vaitkevičienės, narai iš pat ryto išvyko prie upės ir toliau pagal srovės tėkmę tęs kūdikio paiešką.

Šeštadienį visuomenę sukrėtė žinia apie dingusią moterį su kūdikiu. Paieškos nuvedė iki Nemuno upės, kur ties Trijų mergelių tiltu buvo rasta nuskendusi moteris ir, manoma, naujagimio rankšluostukas.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovų duomenimis, apie šeimą iki šios skaudžios tragedijos tarnybos neturėjo jokių žinių.

Delfi.lt primena, kad paiešką vykdantys pareigūnai dirbo visą savaitgalį, kėlė droną, tikrino aplinką – Panemunės Šilą ir apylinkes tikrino kinologai su šunimis, buvo pasitelkti net keturračiai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius pranešė, kad prie paieškos abi dienas prisijungė ir gelbėtojai-narai. Pirminiais duomenimis, narai tikrino Nemuno upę, ieškojo mažylio kūno. Dėl įvykio dirba gausios gelbėtojų ir pareigūnų pajėgos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad šeštadienį 19.15 val. buvo rastas vaikiškas rankšluostukas, jis perduotas policijai. Tai sustiprino įtarimus, kad kūdikis nuskendo.

Dingo naktį

Šeštadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai skelbė, kad yra vykdoma moters (gim. 1995 m.) ir jos naujagimio paieška.

Moteris su kūdikiu iš namų esančių Kaune, Biržiškų g., išėjo rugsėjo 10 d. apie 00.30 val. ir iki šiol negrįžo. Teigiama, kad jokių daiktų moteris su savimi nepasiėmė, turėjo tik kūdikį ant rankų.
Pirminiais duomenimis, naujagimis gimė vos prieš kelias dienas.

Policija informavo, kad rugsėjo 10 d. 14.20 val. moters kūnas buvo rastas Nemune. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Papildyta 12.48 val.: Kauno apskr. policija praneša, kad apie 12.15 val. kūdikio kūnas rastas Nemune.

Papildyta 14.31 val.: Vaiko teisių tarnybos atstovė informavo, kad kad buvo gavę pirminę informaciją, jog šeimoje buvo vaikų. Tačiau patikrinus paaiškėjo, kad tokia informacija nepasitvirtino, šeimai mažylis buvo pirmasis vaikas.

„Vaiko teisių gynėjai gauna informaciją iš policijos, kai vaikui nutinka nelaimė, kai galimai pažeistos vaiko teisės, o šeimoje yra daugiau vaikų. Ši informacija mums svarbi tam, kad galėtume kuo skubiau išsiaiškinti situaciją, pasikalbėti su vaikais ir, kas labai svarbu – pasiūlyti tuo metu reikalingą psichologo ar kitą pagalbą, – informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Kauno mieste, Kauno ir Marijampolės apskrityse Ramunė Liubinaitė. – Mūsų turima informacija apie šia jautrią šeimos istoriją rodo, kad šeimoje daugiau vaikų nėra. Pranešimo apie šį įvykį iš policijos nesame gavę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)