Klaipėdos apskrities policija praneša, kad tyrimas pradėtas gavus informacijos apie galimai kvaišalus platinusį 24 m. niekur nedirbantį Klaipėdos gyventoją. Jis buvo sulaikytas Minijos g.

Tą pačią dieną kriminalistai per kratas jaunuolio naudojamame garaže ir namuose rado daugiau kaip 1,3 kg narkotinės medžiagos – kanapių, kokaino, 62 tabletes su psichotropine medžiaga MDMA, tris smulkintuvus bei svarstykles su narkotinių medžiagų pėdsakais.

Įtariama, kad vaikinas turėjo bendrininką – 47 m. niekur nedirbantį giminaitį, teistą už vagystę ir transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam. Abiem pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

24 m. įtariamasis teismo laukia suimtas. Jo bendrininkui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijoje.

Areštuotos vienam iš įtariamųjų priklausančios lėšos – daugiau kaip 4 000 eurų.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.