Medelių vagys siautėjo antradienio, rugsėjo 6 d. naktį. Pirmas vagystę pastebėjo Vilniaus r. Pagiriuose esančio medelyno vadovas. Jis pranešė, kad apie 1 val. nakties iš medelyno teritorijos, prakirpus tvoros segmentus, pavogtos dvi formuotos pušys – Pinus Mugo ir Pinus Silvestris.

Medelynas patyrė 1 600 eurų nuostolį. Medelyne įrengtos kameros užfiksavo vagis. Nusikaltėliai buvo su gobtuvais, vienas prisidengęs veidą medicinine kauke. Jie įsibrovė pro greta esančios degalinės teritoriją.

Išardę tvorą, vagys išrovė greta jos augančius medelius. Norėdami palengvinti naštą, vagys nukratė žemes nuo šaknų. Medelyno darbuotojai įsitikinę, kad medeliai buvo taip sužaloti, jog jau neprigis.

Tokia pati vagystė įvykdyta ir Vilniaus r., Avižienių sen., Užubalių k. Ten apie 10 val. pastebėta, kad iš teritorijos, prakirpus tvorą, pavogta formuota pušis. Šįkart vagys prigriebė ir dviratį vežimą prekėms vežti. Įmonė patyrė 1 560 eurų nuostolį.

Neatmetama, kad tai – tų pačių vagių darbas. Dėl vagysčių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją