Dar iki prasidedant reidui Vilniuje Kelių policijos tarnybos pareigūnai sulaikė 5 girtus vairuotojus.

Vienas jų pričiuptas Vakariniame aplinkkelyje, kur buvo matuojamas greitis. Ten pareigūnai užfiksavo 150 km per valandą lekiantį BMW. Stabdomas vairuotojas atliko klastingą manevrą ir nulėkė toliau. Jam iš paskos nuskubėjo pareigūnas su motociklu. Gaudynės greitai baigėsi. BMW vairuotojas įpūtė 1,19 prom.

Po to aplinkkelyje sulaikyti dar 2 „kelių ereliai“, vienas skriejo 156, o kitas net 167 km per valandą greičiu. Visi trys turės atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Dar 1 bėglys megino sprukti nuo policijos Pilaitėje. Taurupės g. „Opel Zafira“ vairuotojas, pamatęs pareigūnus, apsisuko ir leidosi priešinga kryptimi, bet nuvažiavo netoli. Iš pradžių vairuotojas įpūtė į alkotesterį 2,27 prom., o pamatavus antrąsyk, matuoklis parodė 1,84 prom. Tai - vidutinis girtumas, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Be to paaiškėjo, kad vairuotojas neturi teisės vairuoti.

Be šio buvo sulaikyti dar 3 išgėrę vairuotojai. Iš jų girčiausias buvo vyras, vairavęs „Škoda Fabia“. Jis iš pradžių įpūtė 1,72 prom., bet baudžiamosios atsakomybės išvengė, nes pamatavus antrą kartą, girtumas sumažėjo iki 1,32 prom.

Dešimtą vakaro pareigūnai surengė reidą Drujos g. Iš karto sustabdytas Toyota“ vairuotojas, jis prisipažino išvakarėse vartojęs nemažai alkoholio, o penktadienį išgėręs 2 alaus ir limonado kokteilius. Alkoholio matuoklis parodė, kad vyras vairuoti negali, jis įpūtė 1,07, paskui – 1,03 prom.

Ten pat sustabdytas vairuotojo pažymėjimo neturintis jaunuolis, vairuojantis „VW Golf“.

Po vidurnakčio reidas vyko Klaipėdos ir Pylimo g. sankryžoje. Ten patikrintas išnuomoto City Bee automobilio vairuotojas tikino, kad negėre, bet matuoklis parodė, kad jis meluoja – vyras pripūtė 1,03 prom.

Ten pat sustabdyto sportinio„ BMW M X6“ vairuotojas turėjo ieškoti pavežėjo – teisė vairuoti vyrui atimta seniau, bet vairuotojas neįvykdė sąlygų ją susigrąžinti.

Tuo metu Maironio g. sustabdytas vairuojantis užsienietis įpūtė 1,2 prom.

Galiausiai Narbuto g. įkliuvo „Subaru“ vairuojantis vyras su 0,75 prom.

Nakties antiherojus atvažiavo paspirtuku. Pareigūnų dėmesį jis atkreipė, kai dribo jų akyse. Vyras pūstelėjo net 2,89 prom. Tai – sunkus girtumas, bet per 15 min. vyras stebuklingai išblaivėjo iki 1,73 prom. Vis dėl to jis bus nubaustas, dviratininkas negali vairuoti išgėręs daugiau nei 0,4 prom. Baltarusis dievagojosi nė neįtaręs, kad paspirtuku negalima važiuoti išgėrus.

Žirnių g. vykusi greičio kontrolė fiksavo rekordus: ten, kur leidžiama važiuoti 60 km per valandą, pradedantysis vairuotojas lėkė 110. Jis nebuvo greičiausias pažeidėjas, vienas „kelių erelis“ ten skriejo net 134 km per valandą greičiu.

Tokius reidus policija planuoja rengti ir ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)