Ketvirtadienį, apie 20.30 val., per policijos radijo ryšį pasigirdo pranešimas, kad Vilniaus apskrityje (redakcijai žinoma vieta) buvo bandoma išžaginti merginą. Pareigūnai nedelsiant nuvyko į įvykio vietą.

Pasidomėjus daugiau Delfi pavyko sužinoti, kad mergina išėjo pasivaikščioti su nepilnamečiu vaikinu. Pirminiais duomenimis, vaikinas, įtariama, seksualiai prievartavo merginą.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Išvarė iš naktinio klubo

Po vidurnakčio, apie 0.45 val., mergina kreipėsi į pareigūnus – skundėsi, kad jos neįleidžia į naktinį klubą Vilniaus gatvėje.

Pasirodo, kad pagalbą išsikvietė vos liežuvį verčianti mergina. Pranešėja vis neapsisprendė dėl ko išsikvietė policiją. Iš pradžių teigė, kad klube neišgėrė nusipirktų gėrimų, nes ją išvarė, vėliau pasakojo, kad dingo jos telefonas, nors iš savo telefono ir skambino pareigūnams.

Merginai buvo pasiūlyta vykti namo ir daugiau alkoholio šiąnakt nevartoti.

Apie 1 val. pareigūnai gavo pranešimą, kad Paberžės gatvėje esančiame daugiabutyje, bute, sukonfliktavo kaimynai. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad apsižodžiavo buto nuomininkai: vyras gimęs 1975 metais ir vaikinas gimęs 1995 metais.

Pasirodo, kad konfliktas įvyko dėl naktį leidžiamos muzikos. Vaikinas pasakojo, kad kitas to paties buto nuomininkas virtuvėje garsiai leido muziką, trukdė ilsėtis, o jam reikia iš ryto į paskaitas. Vyriškis su vaikino pasakojimu nesutiko, jis aiškino, kad netriukšmavo, o tik klausėsi muzikos, jis teigė, jog jam buvo grasinta.

Pretenzijų turintis vyras nusprendė į policiją kreiptis kai išsiblaivys, o studentas nuėjo ilsėtis prieš paskaitas.

Sujudimas bendrabutyje

1.40 val. į policija kreipėsi sunerimę žmonės – teigė, kad Šaltkalvių gatvėje esančiame bendrabutyje yra triukšmaujama, negalima ilsėtis. Pranešėjas taip pat paminėjo, kad triukšmadarys pro langus mėto daiktus.

Įvykio vietoje pareigūnai rado visiškai suniokotą butą, jo savininkas pabėgo. Lauke ant žemės buvo rasti sudaužyti buteliai, tačiau automobiliai ir kitoks svetimas turtas nebuvo apgadintas.

Apie 5 val. buvo gautas pranešimas tuo pačiu adresu – šį kartą pareigūnus kvietė moteris, ji teigė, kad jos sūnus išdaužė butą, elgiasi agresyviai, ji bijo dėl savo sveikatos.

Nurodytu adresu atvykę pareigūnai rado iš lauko užrakintas buto duris, moteris pasakojo, kad prieš pabėgdama užrakino savo sūnų. Viduje, už užuolaidos, pareigūnai rado pasislėpusį 21 metų vaikiną. Butas buvo nusiaubtas dar labiau – pasiutęs pranešėjos sūnus iškūlė langą bei išdaužė indus.

Atėjusi moteris netvardė ašarų, ji teigė, kad bijo sūnaus, jog butas nuomojamas, o šis dabar yra visiškai suniokotas. Moteris neturėjo pretenzijų, tačiau su sūnumi būti viena bute bijojo, dėl to vaikinas apsirengė ir išėjo.

Jaunuolis mūvėjo apykoję. Pasirodo, kad jis daug kartų teistas už užpuolimus, sukčiavimus ir vagystes. Paskutinį kartą jis užpuolė kurjerį – dūrė peiliu į koją.

Algą pareigūnams mokantis baltarusis

Policijos pareigūnų prireikė ir „Dr. Who“ klubo klientui. Apie 2 val. pareigūnus išsikvietęs vyras pasakojo, kad nuo jo kaklo nepastebimai ir jam nejaučiant buvo pavogta auksinė grandinėlė.

Baltarusijos pilietis su savimi dokumentų neturėjo, į alkoholio matuoklį įpūtė 1,56 prom.

Pareigūnai vyriškiui paaiškino, kad, kai bus blaivas ir turės su savimi dokumentus, kreiptųsi į policijos komisariate dirbančius policininkus, tačiau jis atsakė: „ką aš durnas, kad kažkur kreipčiausi“.

Pranešėjas neapsėjo ir be jau „kasdieninių“ pasisakymų – vyras teigė, kad jis policininkams algą moka, o jie nedirba.

Apie 4 val. taip pat buvo gautas pranešimas apie rimtesnį eismo įvykį. Pranešėjas teigė, kad kelyje Pabradė-Švenčionys automobiliu „Opel“ nuvažiavo nuo kelio. Anot vyro, su automobiliu vertėsi ir net rėžėsi į medį. Laimei vairuotojas nepatyrė rimtų sužalojimų.

Pergėrė ir atsidūrė nakvynės namuose

Paryčiais Vokiečių gatvėje patruliuojantys pareigūnai pamatė miegantį vaikiną. Baimindamiesi, kad jaunuolis bus apvogtas ar net sušals, pareigūnai nusprendė suteikti socialinę pagalbą. Vis dėlto vaikinui nepatiko, kad jį kažkas judina. Net nepažiūrėjęs, jog jį žadina policijos pareigūnai, bandė smūgiuoti, keikėsi.

Pareigūnai sunkiai besiorientuojantį vaikiną įsodino į tarnybinį automobilį ir pristatė į nakvynės namus. Paaiškėjo, kad stipriai alkoholio padaugino 3 kurso studentas. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 2,68 prom.

Dėl padauginto alkoholio kiekio vaikinas atsibudo ne namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)