Lietuvos apeliacinis teismas praneša, kad išnagrinėjusi Henriko Daktaro skundą, teisėjų kolegija sutiko, jog nuteistasis pastaruoju metu deda pastangas, kad po bausmės atlikimo galėtų sėkmingai integruotis į visuomenę ir daugiau nebenusikalstų, stengiasi keisti savo elgesį teigiama linkme.

Vis dėl to kolegija pažymėjo, kad nuteistojo požiūris į savo veiksmus, už juos kylančią atsakomybę bei aplinkybė, kad palyginti neseniai panaikinta paskutinė drausminė nuobauda, nesuteikia pagrindo manyti, jog H.Daktaras jau padarė išvadas dėl savo neteisėto elgesio pasekmių ar yra pasirengęs laikytis visuomenėje nustatytų normų, savo tikslų siekti tik teisėtais būdais.

Teisėjų teigimu, laisvės atėmimo bausmės iki gyvos galvos pakeitimas terminuoto laisvės atėmimo bausme gali būti taikomas tik tada, kai yra pagrindas manyti, kad asmuo kardinaliai pakeitė savo elgesį, požiūrį į visuomenėje priimtas elgesio taisykles, ateityje daugiau nenusikals ir taip bus įgyvendinta bausmės paskirtis, nebus pažeistas teisingumo principas bei visuomenės interesai.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegijos vertinimu, šiuo metu dar nėra pagrindo pakeisti H. Daktarui paskirtos laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės į švelnesnę laisvės atėmimo bausmę.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra neskundžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją