Apie 14 val. Bendrąjį pagalbos centrą pasiekė pranešimas, kad prie Babėnų karjero, ties posūkiu į Pušyno gatvę, susidūrė vilkikas ir lengvasis automobilis. Pranešėjas informavo, kad lengvojo automobilio vairuotojas prispaustas, pokalbio metu vyrą bando ištraukti, nes iš po kapoto rūksta dūmai.

Atsitrenkęs apsisuko

Į įvykio vietą atskubėjus tarnyboms paaiškėjo, kad į kelkraštyje su avariniu ženklu stovintį vilkiką „Scania“ atsitrenkė lengvasis automobilis „Chevrolet Aveo“, pažymėtas skiriamuoju ženklu ,,Neįgalusis“. Prispaustų žmonių nebuvo.

„Chevrolet Aveo“ vairuotojas neįstengė išlipti iš transporto priemonės. Vyrui gelbėtojai uždėjo kaklo įtvarą. Kai atvyko medikai, gelbėtojai sąmonės nepraradusį vairuotoją iškėlė iš sudaužytos mašinos ir nunešė į GMP automobilį. Ugniagesiai atjungė „Chevrolet“ akumuliatorius.

Įvykio vieta buvo aptverta, ugniagesiai reguliavo eismą įvykio vietoje, kamščių ir didesnių eismo sutrikimų išvengta.

Policijos pareigūnams leidus, lengvoji transporto priemonė patraukta nuo kelio, nušluotos duženos.

Kliudė stipriai

Eismo įvykio aplinkybes aiškinasi Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Pirminiais duomenimis, 74-erių metų „Chevrolet Aveo“ vairuotojas nepastebėjo kelkraštyje stovinčio vilkiko ir į jį rėžėsi. Nuo smūgio mašina viduryje kelio apsisuko. Buvo apgadinta ir tuščia vilkiko puspriekabė.

„Aš nieko nesupratau. Sustojau, kaip pridera įjungiau avarinį signalą, stovėjau kelkraštyje, išlipau iš mašinos, o jis rėžėsi į mane. Net mašina sudrebėjo visa. Iškart nubėgau žiūrėti, kas žmogui nutiko, kvietėme tarnybas, tikiuosi, žmogui viskas gerai. Tikrai nemalonus įvykis, skaudi nelaimė, svarbu, kad žmogui viskas būtų gerai“, – pergyveno vilkiko vairuotojas.

Buvo blaivūs

Vilkiko vairuotojas nenukentėjo, lengvojo automobilio vairuotojas išvežtas į ligoninę .

Pirminiais duomenimis, 58-erių metų vilkiko „Scania“ vairuotojas ir 74-erių metų „Chevrolet Aveo“ vairuotojas buvo blaivūs.

Šioje kelio atkarpoje automobilių greitis ribojamas iki 50 km/h, pasibaigus apgyvendintai teritorijai ir prasidėjus miškui leidžiamas greitis siekia 70 km/h.