Ketvirtadienį, rugpjūčio d., G.Žagunio užkardos pasieniečiai fiksavo sienos pažeidimą Šalčininkų rajone. Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad saugantis migrantų antplūdžio iš Baltarusijos, šioje vietoje įrengtas fizinis barjeras. Arčiau sienos linijos su kaimynine valstybe Lietuvos pusėje nutiesta koncertina, o šalia – apsauginė tvora.

Iš Baltarusijos prie fizinio barjero atėjęs kaukėtas vyras, kurį migrantai vėliau nurodė esant Baltarusijos pareigūnu, jį prakirpo. Per vaizdo kameras tai pastebėję pasieniečiai į šią vietą nukreipė kolegas, kurie budėjo tiek čia pat esančiame miške, tiek patruliavo šalia sienos.

Baltarusijos pusėje miške laukė 6 neteisėti migrantai. Jie gavo komandą pro pažeistą barjerą brautis į Lietuvą. Tuomet juos atlydėjęs asmuo pasišalino atgal į savo šalies gilumą.

Pažeidėjai įžengė į mišką Lietuvos pusėje ir netrukus buvo sulaikyti čia patruliavusių pasieniečių. Maždaug tuo pat metu patrulio taku VSAT visureigiais atskubėjo ir kiti pareigūnai.

Visi šeši sulaikytieji, jauno amžiaus fiziškai tvirti ir sveiki vyrai, turėjo Afganistano piliečių pasus. Jie pasieniečiams papasakojo, kad prie sienos buvę atgabenti Baltarusijos pasieniečių, kurie šioje vietoje jiems liepė eiti į Lietuvą. Pasak afganistaniečių, po kauke veidą slėpęs, fizinį barjerą sugadinęs ir vėliau atgal sprukęs vyras yra vienas iš kaimyninės šalies pareigūnų.

VSAT teigimu, sulaikytų užsieniečių savijauta buvo gera, grėsmių jiems nebuvo kilę, todėl pasieniečiai migrantų į Lietuvą neįleido. Juos G. Žagunio užkardos pareigūnai atgal į Baltarusiją grąžino pro tą pačią vietą, kur buvo sugadintas barjeras. Kiek pastoviniavę prie sienos Baltarusijos pusėje, neteisėti migrantai nuėjo atgal į mišką.

Netrukus čia atvyko VSAT logistikos padalinio darbuotojai, jie pažeistas apsauginės tvoros ir koncertinos vietas suvirino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją