Marijampolės pataisos namų apsaugos posto pareigūnė rugpjūčio 19-sios naktį, apie 01.45 val., pastebėjo per įkalinimo įstaigos tvorą į pataisos namų teritoriją nutiestą virvę. Prie virvės rastas pririštas paketas. Anot Kalėjimų departamento pareigūnų, paketas su virve permestas per pataisos namų tvorą.

Pareigūnai, išardę paketą, aptiko 6 mobilaus ryšio telefonus, įkroviklį, krovimo laidus ir 2 metalo pjūklelius.

Pasak pataisos įstaigų pareigūnų, bandymas perduoti telefonus ir kitas ryšio priemones, uždraustas turėti nuteistiesiems – dažnas, kone kasdienis reiškinys, bet pjūklelių aptinkami rečiau.

Pravieniškių pataisos namai - atviroji kolonija

„Dar prisimename atvejį, kai išpjovę dalį grotų, iš pabėgo 2 Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje bausmę atlikinėję nuteistieji. Netrukus jie buvo sulaikyti. Tuomet kilo klausimų, iš kur nuteistieji galėjo gauti pjūklelį grotoms nupjauti. Tokie neteisėti draudžiamų daiktų perdavimai kaip šiandieninis parodo būdus, kuriais nuteistieji gali įgyti tokių įrankių“, - sako Kalėjimų departamento viešųjų ryšių specialistė Irmina Frolova-Milašienė.

Kalėjimų departamento Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai teigia, kad įstaigose įrengta papildomų priemonių, jog iš įkalinimo įstaigų nebūtų galimybės pabėgti tik perpjovus grotas. Tačiau įgiję įrankių ir perpjovę patalpų metalines grotas, nuteistieji gali pereiti iš vienos patalpos į kitą arba išeiti į pataisos įstaigos teritoriją, į kurią yra galimybė per tvorą permesti draudžiamus daiktus. Tokių atvejų jau buvo šalies įkalinimo įstaigose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją