Vilniaus regiono apylinkės teismo Širvintų rūmų teisėja baudžiamuoju įsakymu 55 metų sostinės gyventoją pripažino kaltu už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai buvo nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių girtumas. Teismas skyrė jam galutinę 3500 eurų baudą bei uždraudė vairuoti kelių transporto priemones 4 metus. Iš jo taip pat bus konfiskuota automobilio, kurį jis vairavo neblaivus, vertę atitinkanti pinigų suma – daugiau kaip 9800 eurų.

Tai, kad vilnietis vairavo neblaivus, nustatyta š. m. liepos 19 d., kai policijos pareigūnai gavo pranešimą, jog Širvintų rajone prie kelio yra ant stogo apsivertęs automobilis „Volvo“. Atvykę į įvykio vietą, pareigūnai iš automobilio ištraukto vairuotojo iškvėptame ore nustatė 2,62 promilės alkoholio koncentraciją.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienoje įmonėje vairuotoju dirbęs vyras nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Atsižvelgdamas į tai, kad asmuo pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi tokio savo poelgio, o nusikalstamos veiklos padarymo aplinkybės buvo aiškios, ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras siūlė procesą baigti teismo baudžiamuoju įsakymu.

Delfi.lt primena, kad vyras įkliuvo liepos 19-tą dieną. Girtas vairuotojas, sėdęs prie „Volvo“ vairo, vertėsi kelis kartus. Automobilis liko gulėti aukštyn ratais ko atvyko pagalba.

Nors vyras nebuvo prispaustas, ugniagesiai jam padėjo išlipti iš automobilio ir perdavė medikams. Po avarijos paaiškėjo, kad vairuotojas užsidirbo baudžiamąją bylą: pirmu pūtimu jam nustatytas 2,62 prom. girtumas, antru – 2,77 prom.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją