Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Daf“ į Medininkų kelio postą atvažiavo rugpjūčio 8 d. vakarą. Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad vairuotojas deklaravo tranzitu į Rusijos Kaliningrado sritį vežantis bulvių ir kukurūzų traškučių, kavos, arbatos ir džiūvėsėlių krovinį.

Muitininkai patikrino mašiną rentgeno kontrolės sistema. Oficialiai deklruotų prekių buvo vos kelios paletės. Jos buvo sukrautos puspriekabės gale, kad užmaskuotų nelegalų krovinį.

Pakėlę tentą, pareigūnai pamatė, kad likusi puspriekabės dalis pilna dėžių su įvairių rūšių („Minsk Capital“, „NZ Gold“, „NZ 10“) cigaretėmis.

Pirminiais duomenimis, slapta gabenta apie 880 dėžių (440 tūkst. pakelių) nelegalių rūkalų. Jų vertė maždaug 1,64 mln. eurų.

Mašina su kontrabandos kroviniu sulaikyta. Vilkiko vairuotojas teismo sprendimu suimtas 3 mėnesiams. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją