Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai praneša, kad Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą medžiagoje dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotine medžiaga, pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.

Šių metų liepos mėn. pabaigoje policijos pareigūnai gavo informaciją, kad per kurjerių tarnybą mikroautobusu iš Ispanijos Karalystės į Lietuvos Respubliką yra gabenama siunta, su joje galimai paslėptomis narkotinėmis medžiagomis. Pareigūnams patikrinus siuntą, informacija pasitvirtino ir iš siuntoje buvusio kompresoriaus buvo paimta apie 10 kilogramų narkotinių medžiagų – kanapių. Policijos pareigūnams surengus pasalą, buvo sulaikytas vyras atvykęs pasiimti siuntos.

Sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl labai sunkios nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. padarymo, teismas įvertinęs įtariamąjį charakterizuojančius duomenis, nusikalstamos veikos sunkumą ir pavojingumą, paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Išimtų narkotinių medžiagų vertė gatvės prekyboje siekia apie 100 000 eurų.

Už nurodytą nusikalstamą veiką Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų. Kriminalinės policijos pareigūnai ir toliau aktyviai renka duomenis dėl kitų asmenų galimo prisidėjimo prie nusikalstamos veikos, todėl sulaikomų asmenų ratas gali plėstis.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją